ciceu_zamfir.jpgPreşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu, s-a întâlnit miercuri cu producători agricoli din localitatea Lăpuşel, la întâlnire discutându-se despre cedarea de către CJ a unei suprafeţe de teren pe care ar urma să se înfiinţeze o societate agricolă. CJ Maramureş a achiziţionat terenul din localitatea Lăpuşel, în urmă cu mai mulţi ani, pentru a amplasa depozitul integrat de deşeuri, însă ulterior investiţia a fost mutată în localitatea Sârbi.

„Pentru că în judeţul Maramureş este nevoie de o asemenea investiţie, ne-am gândit să lansăm o astfel de provocare. Interesul Consiliului Judeţean este acela de a oferi terenului din zona Lăpuşel, aflat în proprietatea judeţului Maramureş, o destinaţie utilă pe segment agricol. Iniţiativa ar urma să cuprindă mai multe obiective care se vor stabili de către viitorii membri asociaţi”, a declarat Zamfir Ciceu.
În judeţul Maramureş funcţionează mai multe asociaţii agricole ale legumicultorilor, crescătorilor de animale şi cooperativă agricolă.

Majoritate bunurilor agro-alimentare sunt desfăcute pe piaţa organizată şi cea liberă, iar producătorii tradiţionali ajung la sfârşitul fiecărei săptămâni la un târg specializat. De asemenea, primăria municipiului Baia Mare a investit recent aproape 1,2 milioane euro pentru deschiderea la începutul lunii iulie a unei pieţe agricole pentru producătorii autohtoni şi cei din ţară. AGERPRES