Un proiect privind realizarea Centrului social educativ pentru persoanele cu dizabilitati de la Galata, implementat de Consiliul Judetean Iasi si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului a fost lansat, luni, la Iasi.

Purtatorul de cuvant al Consiliului Judetean Iasi, Sebastian Tataru, a declarat luni ca acest proiect este finantat prin Programul Operational Regional, a carui autoritate de management este Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei. Potrivit sursei citate, perioada de implementare a proiectului este de 27 de luni, valoarea totala a acestuia fiind de aproximativ 3,5 milioane de lei.

„Scopul acestui proiect este imbunatatirea calitatii infrastructurii serviciilor sociale din judetul Iasi, prin reabilitarea cladirii dezafectate din cadrul Centrului de Reabilitare a Copiilor cu Handicap Sever Galata si infiintarea unui centru social multifunctional. Centrul social va fi structurat pe doua componente: un centru de zi cu trei ateliere ocupationale si, respectiv, un centru de pregatire profesionala initiala si continua a personalului din sistemul de protectie a persoanei cu handicap”, a precizat Tataru. AGERPRES