Consiliul Judeţean Iaşi va ajuta la dezvoltarea agriculturii din judeţ

adomnitei_cristian1.jpgPreşedintele Consiliului Judeţean, Cristian Adomniţei, a declarat în timpul deschiderii Târgului Expoziţional de Produse Agricole că instituţia administrativă pe care o conduce se va implica în dezvoltarea agriculturii din judeţ.

În deschiderea evenimentului, preşedintele Consiliului Judeţean a felicitat organizatorii pentru eveniment şi a menţionat faptul că va continua să susţină toate formele asociative din domeniu, unul dintre proiecte fiind înfiinţarea sau îmbunătăţirea unor locuri speciale de vânzare a produselor.

“IAŞI – Pol Agroindustrial nu este un proiect pe hârtie, ci va deveni realitate în perioada imediat următoare. Împreună cu reprezentanţii Camerei Agricole vom dezvolta un program de susţinere a asociaţiilor existente la nivelul judeţului Iaşi şi nu numai. Îmi doresc constituirea cât mai multor forme asociative, care să participle activ la acest proiect”, a declarat Cristian Adomniţei, preşedintele CJ Iaşi.

Evenimentul este organizat de Camera Agricolă Judeţeană Iaşi în colaborare cu Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) “Ion Ionescu de la Brad”, cu ocazia celebrării a 100 de ani de învăţământ agricol universitar la Iaşi, şi se va încheia pe 25 octombrie.

La Târgul Expoziţional de Produse Agricole, care are loc la sediul USAMV, participă producători agricoli, asociaţii şi meşteşugari din judeţele Iaşi, respectiv Buzău, care vând produsele expuse. Scopul acestui eveniment este promovarea produselor româneşti tradiţionale, colaborarea şi schimbul de experienţă între participanţi (producători şi procesatori), precum şi menţinerea tradiţiilor româneşti în spaţiul rural. AGERPRES