Consiliul Județean Iaşi lansează programul anual de finanţare a proiectelor din domeniul culturii

iasi_cj.jpgReprezentanţii Consiliului Judeţean Iaşi au anunţat vineri că lansează programul anual de finanţare a proiectelor din domeniul culturii, respectiv cultura scrisă şi proiecte cultural-educative. Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, a declarat că suma alocată în acest an de CJ pentru finanţarea nerambursabilă a proiectelor societăţii civile este de 600.000 de lei, cu 100.000 de lei mai mare faţă de cea alocată în 2013.

„Timp de o lună, începând de astăzi, 21 martie, organizaţiile nonguvernamentale pot depune propunerile de proiecte. Sper să avem proiecte cât mai utile pentru judeţ. Suma alocată în 2014 din bugetul judeţului pentru finanţarea nerambursabilă a proiectelor culturale şi proiectelor sociale este în valoare de 600.000 de lei, din care 300.000 de lei sunt pentru proiecte culturale şi 300.000 de lei pentru proiecte sociale. Pentru proiecte culturale, Consiliul va contribui pentru cultura scrisă cu maxim 90% din valoarea totală a finanţării, dar nu mai mult de 15.000 de lei. Pentru alte proiecte culturale, cu maxim 90% din valoarea totală a finanţării, dar nu mai mult de 25.000 de lei. Tot cu maxim 90% vom contribui şi la proiectele sociale, dar nu mai mult de 25.000 de lei”, a explicat Cristian Adomniţei.

Potrivit acestuia, finanţările nerambursabile vor fi completate de o contribuţie în numerar din partea beneficiarului, alcătuită din cofinanţarea de minim 10% din valoarea totală a finanţării şi valoarea neeligibilă a proiectului. În cazul în care plafonul maxim acordat de CJ Iaşi (15.000 de lei, respectiv 25.000 de lei) reprezintă mai puţin de 90% din valoarea totală a finanţării, cofinanţarea ce revine beneficiarului va fi calculată, în mod corespunzător, la aceste plafoane, astfel încât să acopere diferenţa până la 100%. Suma alocată din bugetul CJ Iaşi aceluiaşi solicitant în baza mai multor proiecte propuse şi selecţionate nu poate depăşi o treime din fondul total alocat în anul 2014 pentru finanţarea nerambursabilă a proiectelor. AGERPRES

Consiliul Judeţean Iaşi lansează programul anual de finanţare a proiectelor din domeniul culturii

adomnitei_cristian6.jpgPreşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, a anunţat, miercuri, că lansează programul anual de finanţare a proiectelor din domeniul culturii – respectiv cultura scrisă şi proiecte cultural – educative.

Potrivit şefului Consiliului Judeţean Iaşi, reprezentanţii societăţii civile pot depune propuneri de proiecte până pe data de 12 august.

”Timp de o lună, începând de mâine, 11 iulie, organizaţiile nonguvernamentale pot depune propunerile de proiecte. Suma alocată în acest an de Consiliul Judeţean Iaşi pentru finanţarea nerambursabilă a proiectelor societăţii civile este de 500.000 lei. Am alocat o sumă importantă, fapt care arată o nouă atitudine a Consiliului Judeţean Iaşi faţă de acest domeniu atât de important din viaţa comunităţii. Vremurile în care Consiliul Judeţean era indiferent la problemele şi nevoile mediului asociativ din judeţul Iaşi au apus. Sper că vom avea parte de multe proiecte utile pentru comunitate, care vor ajuta Iaşiul să devină Capitală Culturală Europeană în 2021”, a declarat Cristian Adomniţei, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.
(mai mult…)

Evenimente

Inovatie

Urbanism

Servicii Publice

Mediu

CALENDAR EVENIMENTE

Eventsmax