adomnitei_cristian9.jpgReprezentanţii Consiliului Judeţean Iaşi au anunţat, marţi, că au demarat procesul de elaborare a Strategiei de Dezvoltare Economică şi Socială a judeţului pentru perioada de finanţare european 2014-2020.

Cristian Adomniţei, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, a declarat presei că demersul îşi propune să continue şi să consolideze programele de dezvoltare strategică iniţiate la nivelul instituţiei, în contextul oportunităţilor oferite de accesarea fondurilor europene din viitoarea perioadă de programare şi a fondurilor guvernamentale.
„Un aspect deosebit de important, pe toată durata de realizare a Strategiei de Dezvoltare, este implicarea a cât mai mulţi actori relevanţi, participarea comunităţii locale în ansamblul său, astfel încât, la final, să se asigure legitimitate demersului de planificare strategică şi să se asigure durabilitate acţiunilor propuse şi asumate de către autorităţile judeţene. Tocmai de aceea orice contribuţie din partea comunităţii este binevenită, iar documentele strategice vor fi supuse consultării publice pe durata elaborării lor”, a declarat Cristian Adomniţei.

Obiectivul general al proiectului de elaborare a strategiei este acela de a creşte eficienţa instituţională a Consiliului Judeţean prin planificare strategică şi accesul la servicii publice de calitate. Potrivit CJ Iaşi, strategia de dezvoltare oferă informare şi sprijin pentru deciziile autorităţilor publice locale, permite fundamentarea deciziilor de finanţare din fonduri ale Uniunii Europene, guvernamentale sau alte surse, conduce la creşterea atractivităţii judeţului pentru investitori şi alţi agenţi economici, permite o mai bună adaptare a serviciilor publice la nevoile cetăţenilor. AGERPRES