Consiliul Judetean Iasi aloca bani pentru refacerea drumului Iasi – Cristesti

iasi_consiliuljudetean.jpgConsiliul Judetean Iasi vrea sa reabiliteze Drumul Judetean 249 Iasi – Cristesti, valoarea proiectului fiind estimata la suma de 2,5 milioane de euro. In acest sens, sefii judetului au incheiat si un acord de parteneriat cu raionul Ungheni din Republica Moldova, document necesar depunerii proiectului spre finantare prin Programul Operational Comun (POC) Romania – Ucraina – Republica Moldova 2007 – 2013.

“Prin acest proiect ar urma sa fie reabilitati sapte kilometri de drum judetean. Consilierii judeteni au aprobat in cadrul ultimei sedinte proiectul, bugetul proiectului si acordul de parteneriat cu Raionul Ungheni. Proiectul va fi depus la cel de-al doilea apel de proiecte lansat pe POC. Bugetul acestuia este estimat la 2,5 milioane de euro, din care finantarea europeana este de 2,25 de milioane de euro, iar contributia CJ de 250.000 de euro”, a declarat Sebastian Tataru, purtatorul de cuvint al CJ.

In urma cu aproximativ doi ani, CJ a finalizat un alt proiect cu finantare europeana in zona de granita cu Republica Moldova. Este vorba despre reabilitarea DJ249 Cristesti – Minzatesti. Proiectul, care a fost realizat de SC Lucrari Drumuri si Poduri SA, a avut o valoare de 476.000 de euro.