adomnitei_cristian2.jpgConsilierii judeţeni au participat joi la cea de-a treia şedinţă a Consiliului Judeţean în teritoriu, în comuna Răducăneni, principalul proiect al şedinţei extraordinare fiind cel ce vizează transferul celor aproximativ 7 milioane de lei, primiţi de la Guvern pentru plata arieratelor primăriilor din judeţul Iaşi.

„Mă bucură faptul că vor ajunge fonduri către comunele ieşene pentru că ştiu ce mare nevoie au de ele. Totodată, nu pot să nu-mi exprim tristeţea pentru faptul că spiritul în care a fost aprobată această ordonanţă nu a respectat proiectul iniţial, de pe site-ul Ministerului Finanţelor. Avem 14 primării care au conturile blocate şi cu siguranţă ar fi avut nevoie de aceşti bani. Din totalul de 7 milioane de lei, 4,3 milioane de lei au fost alocaţi către Primăria Iaşi şi doar 2,7 milioane sunt destinate să acopere arieratele acumulate de celelalte primării”, a declarat Cristian Adomniţei, preşedintele Consiliului Judeţean.

Conform acestuia, banii de la Guvern reprezintă „o sumă mică faţă de speranţele şi nevoile reale ale comunităţilor locale”. În plus, susţine Adomniţei, judeţul Iaşiul a fost omis şi în ceea ce priveşte alocarea de fonduri pentru asfaltarea drumurilor comunale şi judeţene. „Sper ca în viitorul apropiat situaţia să fie remediată, în special prin Legea Bugetului de Stat pentru anul 2013”, a mai spus şeful CJ.

Suma totală a arieratelor tuturor celor 98 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Iaşi este de aproximativ 48 de milioane de lei. AGERPRES