Consiliul Judeţean Hunedoara se asociază cu oraşele din Valea Jiului pentru o linie de transport public ecologic

Consiliul Judeţean Hunedoara se va asocia cu primăriile din Valea Jiului în vederea unui proiect comun prin care se propune realizarea unei linii de transport ecologic în toată zona, folosindu-se autobuze electrice.

Hotărârea de asociere a fost aprobată pe 30 iunie în cadrul şedinţei CJ Hunedoara şi prevede ca linia de transport să fie funcţională între oraşele Petrila-Petroşani-Aninoasa-Vulcan-Lupeni şi Uricani, la un preţ accesibil şi stimulativ pentru mobilitatea forţei de muncă.

“Realizarea unui sistem de transport public de persoane între localităţile Văii Jiului, accesibil sub aspectul costurilor şi ecologic din punct de vedere al mediului, care să uşureze deplasarea locuitorilor şi să stimuleze mobilitatea forţei de muncă în zona Văii Jiului, reprezintă o necesitate de prim ordin”, se arată în hotărârea adoptată de consilierii judeţeni.

Proiectul “Green Line Valea Jiului” va fi depus pentru obţinerea unei finanţări nerambursabile prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, axa care se referă la reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane.

“Putem accesa o finanţare nerambursabilă în valoare de 10 milioane de euro pentru realizarea unui transport ecologic. Proiectul va fi aplicat în zona Văii Jiului, banii fiind suficienţi pentru a putea achiziţiona în jur de 20-30 de autobuze cu o capacitate medie de 40-50 de locuri”, a declarat, la începutul acestei luni, vicepreşedintele CJ Hunedoara, Daniel Andronache. Proiectul va include, pe lângă autobuzele electrice, două staţii de încărcare cu electricitate la Uricani şi Lonea, precum şi un depou în municipiul Vulcan. AGERPRES