Consiliul Judetean Hunedoara a hotarat preluarea in subordine a Teatrului din Deva, in cadrul institutiei de cultura urmand sa fie efectuat un audit de catre Corpul de control al administratiei judetene.

Cladirea teatrului, declarata monument istoric, a apartinut pana acum Consiliului Local Deva, care a acceptat ca personalul si imobilul institutiei sa fie cedate CJ Hunedoara.

„Corpul de control al CJ Hunedoara isi va intra in atributii in urmatoarele zile la Teatrul din Deva pentru ca dorim sa aflam care este situatia de acolo. Am impresia ca la teatru sunt mai multe gasti cu care dorim sa terminam si sa transformam teatrul intr-o institutie de cultura si nu in una de galceava”, a declarat presedintele CJ Hunedoara, Mircea Molot.

Imobilul in care functioneaza teatrul se afla in lucrari de reparatii de 21 de ani, acestea trenand din lipsa de fonduri. Consilierii au apreciat, in context, ca sala teatrului, cu o acustica deosebita, ar putea fi finalizata pana la sfarsitul acestui an, valoarea fondurilor necesare pentru incheierea lucrarilor la toata cladirea fiind estimata la circa 1,3 milioane de lei. De asemenea, consilierii judeteni spera intr-o reluare a activitatii culturale de la teatru, in conditiile in care intre sindicatul de acolo si conducerea institutiei persista o stare de tensiune din toamna anului trecut.