urna de vot.jpgConsiliul Judeţean Hunedoara a adoptat, vineri, într-o şedinţă extraordinară, o nouă hotărâre prin care se aprobă „intenţia” de organizare a unui referendum cu privire la posibilitatea desfiinţării judeţului în situaţia unei reorganizări administrative.

Hotărârea a fost adoptată după ce un document similar, care prevedea organizarea unui referendum judeţean pe 24 iulie, a fost revocat prin votul consilierilor judeţeni, mai ales că actul normativ fusese atacat în contencios-administrativ de prefectul judeţului Hunedoara.

„Din câte ştim, actuala putere nu a renunţat la intenţia de reorganizare teritorială a României, dar din toamnă. De aceea, am iniţiat acest proiect de hotărâre pentru a-i putea face publicitatea necesară, conform legii”, a declarat, în cadrul şedinţei, preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Moloţ.

Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu 19 voturi ale consilierilor judeţeni de la PNL şi PSD, consilierii PDL opunându-se organizării referendumului pe motiv că acesta nu ar fi oportun. Organizarea unui referendum judeţean pe tema desfiinţării judeţului Hunedoara a fost stabilită, iniţial, la şedinţa CJ din luna iunie. Pe buletinul de vot populaţia ar fi trebuit să răspundă cu „da” sau cu „nu” la întrebarea „Sunteţi de acord cu desfiinţarea judeţului Hunedoara?”.

Hotărârea adoptată de consilierii judeţeni a fost atacată în contencios-administrativ de Prefectura Hunedoara, apreciindu-se că documentul nu respectă prevederile legale privind transparenţa decizională, proiectul de act normativ nefiind supus dezbaterii publice. AGERPRES