Consiliul Judeţean Harghita şi-a cumpărat propriul utilaj pentru cosirea ierbii de pe acostamentul drumurilor

csaba borboly.jpgConsiliul Judeţean Harghita a achiziţionat un utilaj special pentru cosirea ierbii de pe acostamentul drumurilor, conducerea instituţiei fiind nemulţumită de sumele plătită firmelor specializate pentru acest serviciu. Potrivit Biroului de Presă al Consiliului Judeţean Harghita, utilajul a fost achiziţionat contra sumei de 315 000 lei şi coseşte zilnic iarba de pe marginea drumurilor judeţene.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Borboly Csaba, a explicat că decizia de a achiziţiona acest utilaj s-a luat după ce, din experienţa anilor trecuţi, s-a constatat că lucrările de cosire a vegetaţiei de pe acostament, de către firmele cu care se încheiau contracte, erau neconforme şi de multe ori s-a încercat facturarea mai multor lucrări, decât cele executate în realitate.

” În primul rând este mai eficient din punct de vedere financiar, iar în al doilea rând lucrările efectuate vor fi conforme cu normele de siguranţă a circulaţiei “, a precizat Borboly Csaba, într-un comunicat remis presei.

De la intrarea în funcţiune a noului utilaj, s-a cosit iarba care afecta vizibilitatea rutieră de la marginea DJ 123C, DJ 124, 124 A, şi DJ 126. În prezent se lucrează pe DJ 138, urmând mai apoi DJ 131 şi DJ 137.

Consiliul Judeţean intenţionează ca anul viitor să achiziţioneze accesorii pentru tăierea crengilor şi utilaje pentru deszăpezire. AGERPRES