Consiliul Judeţean Harghita a început pregătirea bugetului pe anul viitor, care va pune accent pe dezvoltarea judeţului, a anunţat, luni, Biroul de Presă al instituţiei.

Potrivit sursei citate, Direcţia Economică din cadrul Consiliului Judeţean Harghita a organizat un seminar la care au participat angajaţi ai aparatului de specialitate, ai instituţiilor subordonate, reprezentanţi ai primăriilor şi ai formelor asociative, în care au fost prezentate principalele direcţii privind planificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al judeţului Harghita pentru anul 2023.

Preşedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, a apreciat că, în etapa iniţială de planificare bugetară, trebuie luate în considerare doar acele obiective prioritare care au un impact semnificativ şi măsurabil.

În ceea ce priveşte instituţiile subordonate, prioritare sunt programele care contribuie la promovarea şi dezvoltarea judeţului.

„Este foarte important să ne pregătim pentru a avea un buget de la începutul anului. Challenge-ul pentru anul viitor sunt investiţiile şi atragerea fondurilor nerambursabile. Totodată, toate programele şi investiţiile propuse trebuie sa contribuie într-un fel la realizarea obiectivelor stabilite prin cele 13 puncte prioritare”, a declarat Borboly, citat în comunicatul de presă.

În perioada următoare vor fi organizate consultări cu primarii şi parlamentarii din judeţ, obiectivul Consiliul Judeţean Harghita fiind elaborarea proiectului de buget până la data de 6 decembrie şi aprobarea acestuia până la sfârşitul anului 2022, mai precizează sursa menţionată. AGERPRES