Consiliul Județean Giurgiu este dispus să se implice alături de municipalitate în elaborarea unor proiecte cu fonduri europene

beianu_dumitru1.jpgÎmbunătăţirea izolaţiei termice a clădirilor, mansardarea blocurilor, finanţarea proiectelor pentru transportul în comun şi construirea de locuinţe sociale sunt principalele proiecte ce pot începe în acest an în Giurgiu prin Programul Operaţional Regional, iar Consiliul Judeţean este dispus să se implice alături de municipalitate în realizarea unora dintre acestea.

“La prima şedinţă de prezentare a Programului Operaţional Regional din acest an a fost stabilit foarte clar că acest program va fi derulat pe zece axe prioritare dintre care unele sunt extrem de interesante şi răspund unor probleme foarte presante pentru giurgiuveni”, a declarat administratorul public al judeţului Giurgiu, Dumitru Beianu.

El a spus că proiectele care se referă la eficienţa energetică a clădirilor publice, posibilitatea realizării mansardării blocurilor, realizarea de planşeuri pentru a rezolva problema subsolurilor inundate în multe blocuri, dar şi proiectele pentru îmbunătăţirea transportului în comun, pentru colectarea apelor meteorice sau cele destinate infrastructurii sanitare se numără printre cele care i-au atras atenţia. “S-a deschis o altă axă în premieră pentru achiziţionarea de material rulant electric pentru transport în comun, motorizare electrică, ce ar reprezenta o oportunitate extraordinară pentru modernizarea parcului auto de transport în comun, se modernizează inclusiv depourile aferente sau staţiile de transport public, deci o abordare cuprinzătoare”, a spus Dumitru Beianu.

Administratorul public al judeţului Giurgiu a afirmat că o altă oportunitate pentru proiectele care pot fi accesate de municipalitate o reprezintă reabilitarea reţelelor de distribuţie a agentului termic şi realizarea unui astfel de proiect s-ar putea regăsi într-un preţ mai redus al gigacaloriei pentru cetăţeni.
Dumitru Beianu susţine că toate aceste proiecte care pot fi accesate prin POR în acest an şi anul viitor oferă soluţii concrete pentru municipiu, iar CJ este dispus să se implice cu specialişti, precum şi cu sumele necesare elaborării documentaţiei şi pentru asigurarea cofinanţării, în limitele legii, pentru unele proiecte ce pot fi accesate de municipalitate. AGERPRES