Consiliul Judeţean Giurgiu cumpără căminul de bătrâni de la Mironeşti

Membrii Consiliului Judeţean Giurgiu au aprobat, vineri, în cadrul unei şedinţe ordinare, cumpărarea imobilului în care funcţionează căminul de bătrâni de la Mironeşti, singura instituţie de acest fel din judeţ, după ce imobilul a fost restituit moştenitoarei de drept.
Deocamdată, căminul de bătrâni funcţionează cu chirie, dar actuala proprietară a hotărât să îl vândă. Moştenitoarea căminului a efectuat o evaluare a construcţiei şi a terenului aferent din care a reieşi faptul că acestea valorează aproximativ 750.000 de euro.

Dat fiind circumstanţele economice actuale şi vocaţia socială a imobilului în care sunt îngrijiţi de Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu un număr de 80 de bătrâni, moştenitoarea a înaintat Consiliului Judeţean Giurgiu o scrisoare prin care acceptă să vândă clădirea şi terenul la preţul de 250.000 de euro. Cum Căminul de bătrâni de la Mironeşti este singurul din judeţul Giurgiu şi, prin vânzarea acestuia către un alt proprietar, cei 80 de bătrâni care sunt îngrijiţi aici ar putea rămâne pe drumuri, consilierii judeţeni au aprobat vineri cumpărarea acestui cămin de către Consiliul Judeţean Giurgiu. AGERPRES