Consiliul Judeţean Giurgiu a demarat lucrări de reabilitare a spitalelor

beianu_dumitru_.jpgConsiliul Judeţean Giurgiu a demarat lucrări de reabilitare a spitalelor, cu sprijinul financiar al Ministerului Sănătăţii, acestea constând în reparaţia şi modernizarea clădirilor, dezinsecţia unor secţii, igienizarea unor paviloane.


“Cu sprijinul financiar al Ministerului Sănătăţii am demarat o serie de lucrări la spitalele din judeţ pe care le-am preluat în administrarea Consiliului Judeţean Giurgiu în ultima lună de zile”, a declarat miercuri preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu.

El spune că la Spitalul de la Izvoru se lucrează la staţia de epurare ‘cum n-a fost şi ar fi trebuit de mult să fie’, la Spitalul de la Vadul Lat se reabilitează spălătoria şi blocul alimentar, La Spitalul de la Singureni se lucrează la documentaţia necesară pentru ca anul viitor să se facă reparaţie capitală la acoperişul corpului principal, iar la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu sunt cele mai multe lucrări începute.


Astfel, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu se lucrează la reabilitarea reţelei de încălzire, se fac puncte termice automate care vor permite încălzirea tuturor suprafeţelor spitalului la costuri mult mai mici ca în anii trecuţi şi se reabilitează reţeaua principală de alimentare cu apă. Totodată, a fost finalizată licitaţia pentru reparaţia acoperişului la cel mai mare corp al Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu şi se pregăteşte o dezinsecţie la pavilioanele spitalului vechi şi igienizarea saloanelor de neurologie şi se doreşte chiar modernizarea sălilor de operaţii.

Preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu spune că, până acum, Ministerul Sănătăţii a alocat pentru aceste lucrări la spitalele din judeţ suma de şase miliarde de lei vechi, iar pentru finalizarea acestora ar mai trebui aproximativ trei miliarde de lei.
Totodată, conducerea Consiliului Judeţean Giurgiu spune că aşteaptă şi din partea medicilor şi a şefilor de secţii să dea dovadă de mai multă rigurozitate şi să stabilească un echilibru între serviciile oferite şi banii cheltuiţi ‘fără, bineînţeles, ca medicii să se transforme în contabili’. AGERPRES