Consiliul Judetean Giurgiu a aprobat alocarea sumei de 300.000 RON din fondul de rezerva bugetara pentru asigurarea continuitatii activitatii in cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Giurgiu.
Cei 970 de angajati ai DGASPC Giurgiu se afla in greva generala din data de 20 septembrie din cauza lipsei fondurilor pentru alimente, medicamente, combustibil necesare intretinerii asistatilor social si pentru neplata salariilor din luna august. „Pentru functionarea DGASPC Giurgiu, in anul 2005, ar fi fost necesara suma de 223 de miliarde de lei vechi, din care Consiliul Judetean Giurgiu a avut prevedere bugetara doar pentru 158 de miliarde de lei, ceea ce inseamna ca am ramas descoperiti financiar pentru tot trimestrul patru al acestui an”, a declarat liderul sindicatului din cadrul DGASPC Giurgiu, Dumitru Podaru.

„Ceea ce am primit acum din fondul de rezerva al Consiliului Judetean nu asigura nici 10% din nevoile de hrana, medicamente si combustibil, ca sa nu mai vorbim de salarii care vor ramane in continuare neacoperite”, a mai declarat, Dumitru Podaru. Potrivit sursei citate, sindicatul din cadrul DGASPC Giurgiu va continua seria protestelor pana la rezolvarea definitiva a situatiei financiare.