Consiliul Judeţean Galaţi va investi peste 32 milioane lei în sistemul sanitar, bani alocaţi prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

Potrivit acestuia, este vorba de trei proiecte care vizează extinderea, reabilitarea, modernizarea şi dotarea ambulatoriilor de specialitate ale Spitalului Judeţean Galaţi, Spitalului de Pneumoftiziologie Galaţi şi Spitalului din Târgu Bujor. „Vor fi construcţii noi, după standarde europene, moderne, care vor aduce plus valoare sistemului medical şi, bineânţeles, condiţiilor în care se desfăşoară actul medical”, a spus Costel Fotea.

El a precizat că pentru Spitalul Judeţean Galaţi, investiţia se ridică la aproape 12 milioane lei, pentru Spitalul de Pneumoftiziologie – la peste nouă milioane lei, iar pentru spitalul din Târgu Bujor – la peste 11 milioane lei.

Proiectul pentru Spitalului Judeţean Galaţi, cea mai mare unitare sanitară din judeţ, prevede extinderea cu un nou corp, cu trei etaje, cu peste 20 de cabinete medicale şi săli de aşteptare, dotate la standarde europene. AGERPRES