Consiliul Judeţean Galaţi va depune în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) un proiect pentru amenajarea în judeţul Galaţi a trei noi centre de colectare cu aport voluntar a deşeurilor inerte, a deşeurilor vegetale şi a celor care nu pot fi colectate în pubele individuale de către operatorul de salubritate, informează Biroul de presă al instituţiei.

Potrivit sursei citate, cele trei centre de colectare vor fi amenajate în comunele Bereşti-Meria, Brăhăşeşti şi Drăguşeni, iar valoarea acestei investiţii de mediu este de 13.676.362 de lei.

„În astfel de centre vor putea fi aduse şi valorificate aşa numitele deşeuri inerte, cum ar fi molozul rezultat din demolări, mobila deteriorată sau electrocasnicele uzate. Am depus deja spre finanţare astfel de proiecte pentru municipiul Galaţi şi alte patru localităţi din judeţ. Acum am aprobat investiţii similare şi pentru comunele Bereşti-Meria, Brăhăşeşti şi Drăguşeni, care vor deservi peste 50.000 de oameni. Am preluat deja aproximativ 40.000 de mp de teren pentru amenajarea acestor noi centre, urmând ca şi acest proiect de mediu să fie depus spre finanţare în cel mai scurt timp”, a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

Acesta a precizat că până în acest moment au fost depuse deja spre finanţare proiecte privind amenajarea unor astfel de centre în municipiul Galaţi, la Valea Mărului, Târgu Bujor, Slobozia Conachi şi Umbrăreşti.

Valoarea totală a investiţiilor, inclusiv cele de la Bereşti-Meria, Brăhăşeşti şi Drăguşeni, este de aproximativ 65 de milioane de lei. AGERPRES