Consiliul Judeţean Galaţi va acorda peste 250 de burse de ajutor social pentru elevii cu cerinţe educaţionale speciale, informează Biroul de presă al instituţiei.

Potrivit sursei citate, CJ Galaţi a decis continuarea programului de burse de ajutor social pentru elevii care frecventează cursurile instituţiilor de învăţământ special. Astfel, vor fi acordate peste 250 de burse de ajutor social pentru elevii cu cerinţe educaţionale speciale, cuantumul unei burse fiind de 100 de lei pentru fiecare lună a anului şcolar.

Din totalul de burse de ajutor social, 23 vor ajunge la Liceul Tehnologic „Simion Mehedinţi”, 91 la Şcoala Gimnazială Specială „Constantin Pufan”, 79 la Şcoala Profesională Specială „Emil Gârleanu”, 13 la Şcoala Profesională Specială „P.P. Neveanu” şi 65 la Şcoala Gimnazială Specială „Constantin Păunescu” Tecuci.

Fondurile sunt asigurate din bugetul propriu al CJ Galaţi. Criteriile după care se acordă aceste burse de ajutor social sunt stabilite printr-un ordin al Ministerului Educaţiei şi Cercetării. AGERPRES