Consiliul Judeţean Dolj a lansat proiectul „EU la muzEU”, un program de vizite la muzeele din Craiova pentru elevii de nivel gimnazial – clasele a VI-a şi VII-a din judeţ, în cadrul căruia câteva sute de elevi au vizitat deja secţiile muzeale din municipiu.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Dolj, Cosmin Vasile, aproximativ 10.400 de elevi, de la peste 120 de unităţi de învăţământ gimnazial din Dolj, vor beneficia de proiectul „EU la muzEU”, pentru care CJ Dolj alocă anul acesta circa 350.000 de lei.

„Zilele acestea a început proiectul pe care CJ l-a aprobat pentru a se desfăşura începând cu acest an şi anume ‘EU la muzEU’. Este un proiect care se adresează elevilor de clasele a VI-a şi a VII-a de la toate şcolile din judeţ şi primii vizitator au venit deja la secţia de istorie a Muzeului Olteniei. Azi au venit elevi din mai multe localităţi ale judeţului – Carpen, Ostroveni, Orodel. Dorim ca prin acest proiect să reuşim să facilităm accesul tinerilor din judeţ şi din Craiova la tot ce înseamnă muzeele noastre, expoziţiile permanente de la Muzeul Olteniei şi Muzeul de Artă şi o interacţiune cu istoria, cu cultura şi civilizaţia românească. Sunt peste 10.000 de elevi pe care îi aşteptăm să ne treacă pragul, elevii din clasele a VI-a şi a VII-a din toate şcolile judeţului. Am dorit ca prin această intervenţie să putem, an de an, să le dăm şansa de a vedea ceva unic, pentru că prin modul cum instituţiile noastre de cultură se prezintă le putem crea copiilor atât dorinţa de a studia istoria, cultura, dar şi un plus de cultură generală”, a declarat, miercuri, preşedintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.

Prin bugetul alocat de CJ Dolj, copiilor le este asigurat transportul de la şcoală, iar pentru cei care care nu sunt din Craiova li se asigură şi o masă la restaurant. AGERPRES