sandor_tamas1.jpgBugetul Consiliului Judeţean Covasna pe anul în curs, aprobat luni, în şedinţă ordinară, se cifrează la peste 334 de milioane de lei şi este cel mai mare din ultimii 25 de ani. Preşedintele CJ Covasna, Tamas Sandor, a declarat că este primul an în care bugetul alocat dezvoltării este mai mare decât cel destinat funcţionării instituţiei, iar acest lucru a fost posibil datorită fondurilor europene atrase prin diverse proiecte.

Protecţia mediului şi Sănătate au fost domeniile care au obţinut cele mai mari sume (26%, respectiv 21% din total), la capitolul Asistenţă socială s-a alocat 15% din buget, pentru drumurile judeţene, 14%, pentru Cultură şi religie, 7% din total, iar pentru Învăţământ, 2%.

Tamas Sandor a declarat că 2015 va fi „anul progresului”, iar printre proiectele prioritare a amintit înfiinţarea rampei ecologice de la Leţ, care va colecta toate deşeurile menajere din judeţ, finalizarea programului de reabilitare şi dotare cu aparatură medicală a Spitalului Judeţean din Sfântu Gheorghe, achiziţionarea de vehicule noi pentru Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, construirea unui nou centrul de agrement la Comandău, continuarea programelor de reabilitare a cabinetelor medicale, precum şi a şcolilor şi grădiniţelor din mediul rural. AGERPRES