Consiliul Judetean Cluj, precum si regiile si societatile comerciale din subordine vor incerca, in 2010, in conditiile unui buget central ”sarac”, sa se descurce din resurse proprii si din fonduri europene, a precizat, marti, presedintele CJ, Alin Tise.

„O sa incercam sa ne axam pe banii europeni si pe bugetul propriu si mai putin pe bugetul statului, pentru ca, in momentul de fata, nevoile sunt mari si bugetul de stat este insuficient”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise. El a mai spus ca, pentru anul acesta, si-ar dori sa obtina de la Guvern bani pentru aeroport, pe langa investitiile in infrastructura rutiera.

“Daca mai reusim la nivel judetean ca, pe langa continuarea autostrazii, a centurii de est, a centurii Valcele-Apahida, sa obtinem finantare, chiar si in partea a doua a anului, si pentru aeroport, atunci practic putem spune ca suntem multumiti in conditiile actuale”, a mai spus Tise. Acesta a mai spus ca nu se astepta la o situatie mai buna si ca impreuna cu cele trei regii si cu cele trei societati comerciale din subordine va reusi sa se descurce.

„Nu m-am asteptat la mai mult, pentru ca am stiut ca bugetul de stat este si asa insuficient si nevoile din Romania sunt mari, si pe asistenta sociala, si pe pensii… Practic, eu mi-am gandit mai mult bugetul pe bani europeni si pe buget si resurse proprii, decat sa stau cu mana intinsa la bugetul central. Nu avem probleme la nivelul regiilor si societatilor comerciale. Societatile comerciale sunt cu autofinantare, iar in cazul regiilor asiguram din bugetul nostru costurile. Regiile noastre sunt Aeroportul, Regia de drumuri si Regia de administrare a domeniului public si privat si avem trei societati comerciale: Tetarom, Compania de apa si Centrul AgroTransilvania, care sunt finantate si de la noi si se si autofinanteraza”, a mai aratat Alin Tise.

Acesta a adaugat ca bugetul din acest an al CJ Cluj „va fi unul realist, in care nu vom cuprinde o crestere pe care n-avem cum s-o acoperim, si mai degraba va fi in jurul cifrelor de anul trecut”. De asemenea, Alin Tise a subliniat faptul ca pentru o serie de investitii care sunt planificate va incerca sa realizeze parteneriate de tip public-privat. „Vom incerca sa atragem investitii si prin partenerite public-private, firme care sa faca pe banii lor si noi sa putem sa platim intr-un numar de ani sau sa gasim variante, la fel ca la aeroport, unde am luat 20 de milioane de euro printr-un credit furnizor pe care il achitam in 8 ani”, a spus Tise.

Presedintele CJ Cluj sustine ca nici in privinta personalului nu sunt probleme, desi in momentul de fata forul judetean functioneaza cu un deficit de 50 de persoane fata de cele 300 prevazute in organigrama. „Ne vom descurca cu acelasi personal pe care l-am avut anul trecut, pentru ca tot cu ei am facut toata activitatea”, a precizat Alin Tise, aratand ca printre cele 50 de posturi vacante se numara si posturi ale unor persoane aflate in concediu de maternitate. AGERPRES