Consiliul Judetean Caras-Severin a depus noi cereri de finantare in baza Programului PHARE 2005, de coeziune economica si sociala – Schema de granturi pentru sectorul public, Pregatirea de proiecte in domeniul protectiei mediului.
Vicepresedintele Consiliului Judetean Caras-Severin, Horia Irimia, responsabil cu Proiectele de dezvoltare, mediu si integrare europeana, a declarat ca institutia la conducerea careia se afla se implica si de aceasta data in promovarea proiectelor de dezvoltare locala. „Am sprijinit doua proiecte, respectiv, elaborarea unei documentatii direct legate de proiectul de investitii referitor la implementarea unui sistem de management integrat al deseurilor pe Valea Bistrei, in orasul Otelu-Rosu si comunele Sacu, Glimboca, Constantin Daicoviciu, Obreja, Zavoi, Rusca Montana, Marga, Bautar, precum si documentatie pentru Sistem de gospodarire a apelor (alimentare cu apa, canalizare, epurare) in orasul Otelu-Rosu si zona adiacenta”, a spus Horia Irimia.

De asemenea, prin acest program se finanteaza studiile si documentatiile, in suma de 46 de mii de euro, respectiv 83 de mii de euro. La primul proiect, Consiliul Judetean va asigura cofinantarea, iar la cel de-al doilea, Consiliul Local Otelu-Rosu. Dupa ce vor fi elaborate aceste documentatii, se va cauta finantarea lucrarilor propriu-zise de investitii din fonduri europene.