regionalizare se.jpgConsiliul Judeţean Buzău a demarat, vineri, procedurile pentru organizarea referendumului privind reorganizarea administrativ-teritorială, a anunţat preşedintele CJ Buzău, Victor Mocanu.
Referendumul ar urma să aibă loc la aceeaşi dată, în întreaga ţară. „Astăzi, am demarat procedurile legale, dar am să vorbesc cu toţi colegii mei din ţară ca data la care va fi organizat referendumul privitor la reorganizarea administrativ-teritorială să fie unică în întreaga ţară”, a declarat preşedintele CJ Buzău.

Victor Mocanu susţine că la viitoarea şedinţă a CJ Buzău se va supune la vot şi se va aproba organizarea referendumului. „USL deţine majoritatea în CJ, dar este o procedură democratică şi sperăm că va fi votată de toţi consilierii judeţeni, inclusiv de cei de la PDL”, a mai spus preşedintele CJ Buzău, care susţine că „proiectul guvernului va distruge tot ce înseamnă tradiţie istorică şi o activitate administrativă de peste 40 de ani, lucruri grave asupra cărora cetăţenii trebuie să se pronunţe”.

Judeţul Buzău este inclus, alături de judeţele Vrancea, Galaţi, Brăila, Tulcea şi Constanţa într-o regiune cu capitala la Constanţa.AGERPRES