Consiliul Judeţean Braşov a reluat licitaţia pentru elaborarea studiului de fezabilitate privind serviciile de navigaţie la aeroport

Consiliul Judeţean (CJ) Braşov a reluat licitaţia privind achiziţionarea studiului de fezabilitate privind asigurarea serviciilor de navigaţie aeriană ANS la Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav, după ce, la sfârşitul anului trecut, a fost reziliat contractul cu o firmă care câştigase, iniţial, această procedură.

Potrivit unei informări transmisă de CJ Braşov, reluarea procedurii de achiziţie s-a făcut cu menţinerea aceloraşi condiţii de participare, care permit înscrierea în competiţie a firmelor cu experienţă internaţională în domeniul navigaţiei aeriene.

“Este vorba despre rezilierea contractului cu asocierea de firme cu ubcontractanţi internaţionali, în care liderul de asociere, partea română, nu a reuşit să gestioneze relaţia cu partenerii străini, contractul derulându-se fără implicarea experţilor internaţionali declaraţi în cadrul procedurii de atribuire, situaţie de neacceptat. Echipa din cadrul CJ Braşov care gestionează acest contract a depus eforturi pentru rezolvarea situaţiei, cu urmărirea în permanenţă a încadrării în clauzele contractuale şi în cerinţele legale. Avem în continuare sprijinul ROMATSA pentru derularea acestui proiect şi ne concentrăm în perioada următoare să accelerăm implementarea proiectului”, a declarat directorul executiv al Direcţiei Implementare AIBG din cadrul CJ Braşov, Alexandru Anghel.

Ofertele din partea firmelor interesate pot fi depuse până în data de 9 iunie, ora 15:00.

Câştigătorul licitaţiei organizată anul trecut a fost firma Teche Construct Solutions SRL. AGERPRES