deszapezire_utilaj.jpgPreşedintele interimar al CJ Brăila, Viorel Mortu, a anunţat joi, într-o întâlnire informală cu primarii din judeţ, că la nivelul CJ va fi întocmit un proiect european pentru a achiziţiona utilaje de deszăpezire pentru primăriile din Brăila.

Mortu a mărturisit că acesta este „proiectul său de suflet”, având în vedere emoţiile prin care a trecut de Crăciun şi de Anul Nou privind deszăpezirea drumurilor judeţene, ştiut fiind faptul că judeţul Brăila nu are, în această iarnă, un contract pentru deszăpezirea drumurilor judeţene.

„Acesta este proiectul meu de suflet, pentru că am avut mult prea multe emoţii de Crăciun şi de Anul Nou cu deszăpezirea drumurilor judeţene, ca să mai pot repeta această situaţie vreodată. Încercăm acest proiect european pentru a achiziţiona utilaje de deszăpezire pentru primării, în funcţie de kilometrii de drum, de numărul de locuitori, de numărul de sate. Vom grupa localităţilor, ţinând cont de ceea ce se repetă în fiecare iarnă, cu zona de centru şi sud-vest a judeţului cu abundenţă de zăpadă, cu drumuri care sunt astupate sau troienite de viscol”, a spus Mortu.

Potrivit preşedintelui interimar al CJ Brăila, toate primăriile s-au implicat luna trecută în deszăpezirea drumurilor judeţene, motiv pentru care judeţul a reuşit să iasă cu bine de sub Codul Roşu de ninsoare şi viscol. „Toate primăriile din judeţ s-au implicat în deszăpezire. Primarii sunt oameni gospodari şi au apelat la utilajele societăţilor agricole de la ei, din comune. Au găsit suficiente mijloace să rezolve problema zăpezii şi să nu stăm cu drumurile judeţene blocate”, a declarat Viorel Mortu.
Licitaţia pentru încredinţarea serviciului de deszăpezire din judeţul Brăila a fost amânată, după ce vicepreşedintele CJ Florin Mija, cel care trebuia să se ocupe de acest sector, a fost reţinut de DNA şi acuzat de fapte de corupţie, alături de fostul preşedinte de CJ, Gheorghe Bunea Stancu.
Licitaţia a fost programată, în cele din urmă, pentru data de 3 decembrie, dar la ea nu s-a înscris nicio firmă, iar următoare licitaţie urmează să aibă loc în luna februarie. AGERPRES