Consiliul Judeţean Botoşani a adoptat 11 hotărâri în baza cărora judeţul Botoşani va solicita finanţare pentru modernizarea unor drumuri judeţene prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”.

Actele normative cuprind cererile de finanţare, devizele estimative de lucrări şi indicatorii tehnico-economici pentru obiectivele de investiţii care se vor depune la Guvern, în vederea alocării de fonduri.

„Cele 11 proiecte de hotărâri înseamnă tot atâtea sectoare de drum judeţean majoritar de piatră şi pe care încercăm pe această cale să le modernizăm, pentru a asigura condiţii optime de transport şi de dezvoltare a locuitorilor din acele zone ale judeţului. Vorbim de aproximativ 100 de kilometri de drumuri judeţene, care, conform actualizărilor şi standardelor de cost impuse de Programul Naţional de Investiţii ‘Anghel Saligny’, se ridică la o valoare totală de 450 de milioane de lei (90 de milioane de euro). Sunt investiţii importante pentru judeţ şi suntem pregătiţi să depunem documentele pentru ca aceste proiecte să devină realitate”, a declarat preşedintele CJ, Doina Federovici.

Oficialul CJ a făcut apel la toţi factorii politici „să susţină finanţarea a celor 11 proiecte pentru ca infrastructura judeţului Botoşani să fie modernizată şi să confere cadrul unei dezvoltări fireşti şi premisele recuperării decalajelor istorice faţă de celelalte judeţe”.

„Conform Programului Naţional de Investiţii ‘Anghel Saligny’, fiecărui judeţ îi este rezervat un minim de 140 de milioane de lei, dar necesităţile judeţului nostru pentru a recupera decalajele faţă de restul ţării sunt mult mai mari şi de aceea trebuie să facem front comun pentru a dezvolta judeţul că, până la urmă, acesta este scopul final al fiecăruia dintre noi, indiferent de partidul pe care-l reprezentăm”, a mai adăugat Doina Federovici. AGERPRES