rusu_liviu_.jpgConsiliul Judetean Bistrita-Nasaud este in prag de dizolvare, dupa ce reprezentantii PSD si PNL nu s-au prezentat, pe 9 martie, la sedinta ordinara, fiind cea de-a doua sedinta de acest tip la care nu se intruneste cvorumul necesar.

Presedintele CJ BN, Liviu Rusu (PD-L), a anuntat ca va actiona, in conformitate cu prevederile legale, avand in vedere lipsa de la sedinta a social-democratilor si liberalilor, dar s-a ferit sa mentioneze cuvantul „dizolvare”.

„Colegii de la PSD si PNL au considerat de cuviinta sa nu se prezinte la sedinta. Vom actiona in conformitate cu prevederile legale, pentru ca, in felul acesta, nu avem ce continua. Paharul este prea plin. Nu se poate lucra in felul acesta, indiferent care este miza”, a spus Liviu Rusu. Potrivit modificarilor aduse legii, un consiliu se poate dizolva daca nu se intruneste timp de doua sedinte ordinare consecutive sau nu adopta nicio hotarare in decurs de trei sedinte ordinare consecutive.

Anul trecut, CJ Bistrita-Nasaud a trecut printr-o situatie asemanatoare, dupa ce PSD si PNL au decis sa formeze impreuna majoritatea la nivelul consiliului. Scandalurile din CJ BN au inceput de la sedinta din 4 iulie 2008, cand ar fi trebuit sa se aleaga cei doi vicepresedinti ai consiliului. Atunci, presedintele Liviu Rusu a decis sa suspende sedinta, pe motiv ca liberalii nu au respectat procedura de vot secret, votand la vedere. Intre timp, doi dintre consilierii judeteni ai PSD, Vasile Marc si Vasile Negruseri, au trecut de partea PD-L, dar inca nu si-au pierdut calitatea de ales local. Mai mult, Vasile Negruseri a fost ales, in luna ianuarie, vicepresedinte al CJ BN. Cu ajutorul lui Marc si Negruseri, PD-L a reusit sa obtina majoritatea in consiliu, insa lipsa de la sedinta a consilierului judetean Ioan Andreica (PD-L), numit secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, a facut ca sedinta de luni sa nu se poata tine.