Consiliul Judeţean Bihor a informat că a semnat contractul cu firma care a câştigat concursul de soluţii pentru proiectarea Centrului Cultural Multifuncţional, o investiţie pe fonduri europene de circa 15 milioane de euro.

Contractul semnat cu firma Stefano Pozzi & Partners SRL din Braşov este în valoare de 390.000 de euro, adică 2,6% din valoarea totală a contractului de execuţie. Firma Stefano Pozzi & Partner a câştigat concursul internaţional pentru proiectarea viitorului Centru Cultural Multifuncţional al judeţului şi dirigenţia de şantier pe perioada lucrărilor de construcţie.

„Centrul Cultural este un proiect important pentru judeţul Bihor şi Municipiul Oradea. Într-un termen de aproximativ trei luni, am parcurs etape importante, de la derularea concursului, la jurizare, negocieri şi, într-un final, semnarea contractului. Pe întreaga derulare a acestor etape, proiectul a fost monitorizat de Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice, ceea ce ne garantează că a fost organizat corect din punct de vedere juridic şi economic. În decurs de cel mult 10 zile, vom da ordinul de începere a lucrărilor la Studiul de Fezabilitate”, a declarat vicepreşedintele CJ Călin Gal.

În urma negocierilor derulate, părţile au ajuns la un consens în ceea ce priveşte oferta şi termenele de execuţie. Astfel, pentru realizarea Studiului de Fezabilitate (SF) s-a convenit o perioadă de 4,5 luni, pentru pregătirea documentaţiei de execuţie şi Proiect Tehnic (PT), 3,5 luni.

„Până la începutul lunii iunie vom primi studiul de fezabilitate. În luna septembrie, proiectul tehnic ar trebui să fie predat integral, cu toate avizele obţinute. În acest contract este cuprinsă şi asistenţa tehnică pe care proiectantul o va asigura pe parcursul lucrărilor de construcţie. La finalul lunii septembrie vom demara procedura de licitaţie pentru selectarea unui constructor. În primul trimestru al anului următor ar trebui să începem efectiv lucrările”, a precizat preşedintele CJ Bihor, Ilie Bolojan.

Proiectul va fi depus pentru finanţare pe fonduri europene, pe programul transfrontalier România – Ungaria.

Viitorul centru cultural va fi construit într-un perimetru central din Oradea, în zona Muzeului Ţării Crişurilor. Va avea o sală cu o capacitate de cel puţin 1.000 de locuri şi două săli cu o capacitate de câte 300-400 de locuri, urmând să găzduiască spectacole, concerte, congrese sau conferinţe. Noul centru va contribui la dezvoltarea turismului cultural, ştiinţific şi de afaceri în Municipiul Oradea şi judeţul Bihor. AGERPRES