Consiliul Judeţean Arad şi două primării din judeţ au primit înapoi banii retraşi de Guvern

Guvernul a decis să returneze autorităţilor locale din judeţul Arad fonduri în cuantum total de 107,5 milioane de lei, bani care iniţial fuseseră retraşi.

Consiliul Judeţean Arad a primit înapoi două milioane de lei, bani care fuseseră retraşi în luna mai a acestui an. Alături de administraţia judeţeană, au mai fost returnate fondurile retrase în primăvara acestui an primăriilor comunelor Macea şi Bata, urmând ca în perioada următoare să fie returnaţi banii şi altor administraţii locale arădene.

“CJ Arad a primit înapoi de la Guvern fonduri retrase în valoare de două milioane de lei. Această decizie a demonstrat că măsura de blocare a fondurilor nu a fost una întemeiată şi că banii au fost alocaţi în mod justificat. Vom face o rectificare de buget pentru a cuprinde aceşti bani în bugetul administraţiei. După această rectificare vom stabili exact spre ce investiţii vom orienta fondurile”, a declarat joi Nicolae Ioţcu, preşedintele CJ Arad.

Judeţului Arad i-au fost alocate fonduri în cuantum total de de peste 24,3 milioane de lei. Cele mai multe din primăriile de oraşe au beneficiat de câte aproximativ 600.000 de lei fiecare, două dintre primării primindu-şi deja banii înapoi, în vreme ce în cazul celorlalte administraţii procedura se află în curs de derulare. AGERPRES