Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, a semnat pe 6 august două acorduri de parteneriat cu parteneri din Ungaria, în vederea contractării unor proiecte transfrontaliere ale Aradului, în valoare de peste 14 milioane de euro.

Primul proiect are o valoare de aproximativ 13 milioane de euro şi presupune modernizarea centurii oraşului Curtici şi a patru drumuri judeţene transfrontaliere, totalizând 32,19 km de drumuri, iar cel de-al doilea, în valoare de un milion de euro, vizează modernizarea şi dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Arad.

„În cadrul acestui proiect se va realiza centura oraşului Curtici, în lungime de 7,29 km şi, de asemenea vor fi modernizate drumurile judeţene DJ 709B Curtici- Macea- Sânmartin în lungime de 8,6 km, DJ 709B Sânmartin- Socodor, în lungime de 11,46 km şi DJ792 Socodor- Nădab, având o lungime de 4,84 km. Cel de-al doilea proiect, în valoare de aproximativ un milion de euro, vizează modernizarea Secţiei de Cardiologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad, respectiv executarea de lucrări de reabilitare – modernizare şi achiziţionarea de aparatură medicală de specialitate”, a declarat, într-un briefing de presă, Iustin Cionca.

Preşedintele CJ Arad a susţinut că administraţia judeţeană face eforturi pentru a găsi soluţii în vederea compensării, din fonduri europene, a sumelor care ar fi trebuit alocate de la bugetul de stat, dar nu au mai venit. „Consiliul Judeţean Arad face eforturi să compenseze din fonduri europene sumele de bani pe care Guvernul României ar fi trebuit să le aloce judeţului Arad, dar nu a mai făcut-o. Proiectele amintite mai sus înseamnă investiţii necesare pentru drumurile judeţene, pentru care Guvernul a alocat în acest an bani doar pentru 2 kilometri de drum, şi respectiv pentru SCJU Arad, obiectiv pentru care Guvernul nu a mai alocat în ultimii patru ani niciun ban. În scurt timp începem implementarea acestor proiecte”, a adăugat Iustin Cionca. AGERPRES