Consiliul Judeţean Arad iniţiază acţiunea de împădurire prin voluntariat

Pe baza unei bune colaborări, încă din toamna anului 2009, Consiliul Judeţean Arad şi Direcţia Silvică Arad s-au înscris în acţiunea de refacere a mediului, fiind vizate în special, aprovizionarea cu material plantator şi identificarea suprafeţelor ce urmează să fie împădurite la nivelul judeţului.

“Pe parcursul lunii martie şi aprilie, Consiliul Judeţean Arad va contribui la creşterea gradului de implicare a resurselor umane, prin colaborarea cu unităţi de învăţământ, agenţi economici şi ONG-uri din municipiu şi judeţ, care să ofere voluntari la acţiunea de împădurire. Orice sprijin în această acţiune este mai mult decât binevenit, şi aşteptăm ca arădenii care vor să participe ca voluntari la acţiunea de împădurire să ni se alăture”, spune Cristian Drăgan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean şi coordonatorul acţiunii.

Prin această acţiune se vizează împădurirea a 1,5 hectare de teren, la pădurea Ceala. Sunt estimaţi un număr de 200 de voluntari. Consiliul Judeţean va achiziţiona un număr de 50 de cazmale, care vor putea fi folosite de acum înainte pentru aceste acţiuni.

“Din păcate, aşa cum rezultă din statistici, în România scad semnificativ suprafeţele împădurite. Prin implicarea noastră alături de reprezentanţii Romsilva, pe lângă scopul practic, încercăm să dăm şi un semnal celor care au exploatat fără discernământ, să pună mâna şi să replanteze suprafeţele defrişate“, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad, Cristian Drăgan.