Consiliul Judeţean Arad demarează programul intitulat “Circuitul Cramelor”

Consiliul Judeţean demarează la finalul acestei săptămâni programul “Circuitul Cramelor din Podgoria Aradului“, care îşi propune să pună în valoare atât cramele istorice, cât şi pe cele mai noi din judeţ, zonele viticole din podgorie, producătorii de vin şi sortimentele de vinuri, a declarat  preşedintele instituţiei, Iustin Cionca. Potrivit sursei citate, prima acţiune din cadrul programului se va desfăşura sâmbătă, cu o vizită la cramele din Păuliş, aparţinând unui cunoscut producător şi oenolog arădean.

Transportul celor interesaţi va fi făcut cu trenul electric Săgeata Verde, de la Arad la Ghioroc, unde se vor vizita Muzeul Tramvaiului aparţinând Companiei de Transport Public Arad şi Muzeul Vinului din incinta Staţiunii de Cercetări Vitivinicole Miniş. De la Ghioroc la Păuliş transportul se va face cu microbuzul, tot cu microbuzul urmând a se face şi revenirea la Arad.

Este un program ambiţios, prin care ne propunem să contribuim la creşterea vizibilităţii Podgoriei Aradului. Punem în valoare cramele, vinul arădean şi, mai mult, istoria acestei zone cu rezonanţă inclusiv la Viena, în ceea ce priveşte vinurile de bună calitate, inclusiv Casa de Habsburg aprovizionându-se cu vinuri arădene. Astăzi noi, prin programul pe care îl generăm, dorim să aducem mai aproape de vizitatori şi de arădenii pasionaţi de oferta judeţului nostru o fărâmă din ceea ce are Aradul de oferit“, a adăugat Iustin Cionca.

Preţul unui circuit este 125 de lei de persoană, din care 20 de lei este costul transportului. La cerere, CJ Arad asigură ghizi de limbă engleză, franceză şi germană pentru grupuri de minim 20 de persoane. AGERPRES