Consiliul Judeţean Arad a dat în judecată Guvernul

Consiliul Judeţean Arad a sesizat joi, instanţa de judecată privitor la neconstituţionalitatea OUG 15/2012 prin care autorităţilor locale şi judeţene li se cere să restituie banii primiţi de la Cabinetul Ungureanu şi rămaşi necheltuiţi.

‘Juriştii Consiliului Judeţean Arad au sesizat în cursul zilei de joi Curtea de Apel din Timişoara, cerând anularea OUG 15/2012 şi a efectelor acesteia’, a declarat Andreea Oţoiu, purtător de cuvânt al CJ Arad.

Potrivit sursei citate, CJ Arad, al cărui preşedinte este democrat-liberalul Nicolae Ioţcu, a primit în cursul lunii aprilie de la Guvern suma de 2 milioane de lei, iar primăriile din judeţ au primit în total aproximativ 24 de milioane de lei.

‘Toate administraţiile locale din judeţ care au primit aceste fonduri au operat deja rectificări bugetare prin care au inclus sumele obţinute de la fostul guvern, în majoritatea cazurilor fondurile fiind deja cheltuite’, a precizat purtătorul de cuvânt al CJ Arad.

Executivul condus de Victor Ponta a decis să recupereze din conturile autorităţilor locale banii alocaţi de Cabinetul Ungureanu din Fondul de rezervă bugetară şi rămaşi necheltuiţi. AGERPRES