Consiliul Judetean Alba va continua si in 2010 sa organizeze o serie de actiuni de promovare economica, turistica si culturala a judetului Alba, devenite deja o traditie, dar si sa continue sau sa initieze proiecte importante pentru infrastructura, fie ca este vorba de drumuri, canalizare sau alimentare cu apa, sustine presedintele CJ Alba, Ion Dumitrel.

Acesta a declarat, marti, ca in 2010 mizeaza pe obtinerea cel putin a acelorasi venituri ca si in 2009, fara a se renunta la personal, dar si fara a se face noi angajari.

CJ Alba va organiza si in acest an Festivalul Cetatilor Dacice, Targul de Fete de pe Muntele Gaina, Targul de Turism, Targul Lemnarilor, competitia Cultura pentru Cultura, Festivalul de Teatru, Festivalul de Folk, Colocviile Romanului Romanesc Contemporan, Targul de Carte Alba Transilvana, turneul de golf Alba Golf Challenge etc.

Pe langa lucrarile de reabilitare a unor drumuri judetene initiate anul trecut, autoritatile judetene intentioneaza sa demareze in acest an si modernizarea DJ Blaj-Spring, si sa continue lucrarile de alimentare cu apa a mai multor comune. De altfel, consilierii judeteni au aprobat marti studiul de fezabilitate a proiectului “Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Alba”, in valoare totala de peste o suta de milioane de euro si care va fi implementat in perioada 2010-2013. Potrivit schemei de finantare, 78,41 % din bani reprezinta un grant al Uniunii Europene, 11,99 % contributia Guvernului, 7,75 % un imprumut si 1,84 % contributia autoritatilor locale. Proiectul cuprinde lucrari de investitii in sistemul microregional si in sapte aglomerari urbane cu o populatie mai mare de 10.000 de locuitori. AGERPRES