Proiectul de rectificare bugetară a fost respins, pe 30 martie, de către Consiliul General al Capitalei, întrunind doar 25 de voturi „pentru”, 5 abţineri şi un vot „împotrivă”, insuficiente în vederea adoptării.

Anterior, CGMB aprobase două amendamente propuse de primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, care vizau suplimentarea sumei pentru reabilitarea sălii de spectacole de la Teatrul Ion Creangă şi includerea sumelor necesare în vederea achiziţionării a 20 de capacităţi modulare de producere a energiei termice.

Conform proiectului de rectificare bugetară, veniturile bugetului local urmau să fie majorate cu 49 de milioane de lei, dintre care 9 milioane reprezintă subvenţii de la bugetul de stat pentru finanţarea aparaturii medicale, 7 milioane provin din împrumuturi, iar 15 milioane reprezintă prefinanţare.

Veniturile Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti urmau să fie majorate cu 25 de milioane de lei, ale Administraţiei Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic – cu 12,3 milioane lei, ale Operei Comice pentru Copii – cu 1,8 milioane lei, ale ARCUB – cu 590.000 de lei.

În urma respingerii proiectului de rectificare, Nicuşor Dan a propus o pauză de cinci minute. Ulterior, şedinţa a fost închisă, având în vedere că în sală au rămas doar 20 de consilieri municipali şi nu au mai fost întrunite condiţiile pentru cvorum. Proiectul de rectificare bugetară primise aviz favorabil în şedinţa de miercuri a Comisiei Economice. AGERPRES