Consilile locale pot solicita bani de la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) pentru realizarea lucrarilor de modernizare a infrastructurii rurale derulate in cadrul proiectelor SAPARD, iar cererile se pot depune pana la data de 15 octombrie.
„Beneficiarii submasurilor de infrastructura rurala din cadrul programului SAPARD vor putea solicita bani de la MADR pentru realizarea lucrarilor de infrastructura. Dupa efectuarea ultimei plati de catre Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, beneficiarii vor restitui MADR, integral, sumele primite”, se precizeaza intr-un comunicat remis de Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP).

Potrivit APDRP, sumele solicitate pentru efectuarea lucrarilor de infrastructura vor fi primite, de catre beneficiari, conform contractului de finantare semnat in cadrul programului SAPARD. De aceste sume vor putea beneficia consiliile locale. Regulile si modul in care MADR aloca sumele solicitate de catre beneficiari sunt stabilite printr-un acord scris denumit conventie.

„Cererile de plata se pot depune pana la 15 octombrie 2007 si se poate solicita o suma echivalenta cu cea inscrisa in cererea de plata depusa la agentie, dar nu mai mult de 33% din valoarea eligibila a proiectului fiecarui beneficiar”, informeaza APDRP.

Guvernul a decis, la inceputul lunii august, sa aloce 290 de milioane de lei pentru consiliile locale care au in derulare programe SAPARD, dar nu dispun de fonduri suficiente pentru cofinantare. Potrivit ministrului agriculturii Decebal Traian Remes de acest ajutor financiar vor beneficia toate consiliile locale care au accesat fonduri europene in cadrul programului SAPARD.