Consiliile judetene si locale trebuie sa ia masuri pentru ca anul scolar sa inceapa in conditii bune

Ministerul Educatiei si Cercetarii, Ministerul Sanatatii si Ministerul Administratiei si Internelor au transmis prefecturilor, consiliilor judetene si locale si inspectoratelor scolare o notificare prin care aceste institutii sunt atentionate ca trebuie sa ia toate masurile necesare pentru ca noul an scolar sa inceapa in conditii optime.
Astfel, dupa finalizarea lucrarilor de igienizare, reabilitare, renovare si reamenajare, care se desfasoara in prezent in unitatile de invatamant, directorul scolii va intocmi si inainta Directiei Judetene de Sanatate Publica documentatia in vederea obtinerii autorizatiei sanitare de functionare sau prelungirii acesteia, dupa caz.

Guvernul Romaniei a alocat, diferentiat, fonduri pentru refacerea unitatilor de invatamant afectate de inundatii. “Angajarea si derularea lucrarilor este de maxima urgenta avand in vedere intervalul de timp, relativ scurt, pana la inceperea noului an scolar. Daca lucrarile de refacere nu pot fi finalizate pana la data de 10 septembrie, inspectorul scolar general, directorul scolii si primarul localitatii vor identifica si amenaja spatii adecvate desfasurarii cursurilor pe o perioada limitata, pana la refacerea completa a locatiilor scolare. Nu se va permite deschiderea cursurilor in situatii improprii ce pot afecta sanatatea si siguranta elevilor si a profesorilor”, se precizeaza in notificare.