Consilierii PNL Neamţ au boicotat şedinţa Consiliului Judeţean; preşedintele filialei PSD îi acuză de neseriozitate

Cei 14 consilieri judeţeni ai PNL Neamţ au boicotat vineri şedinţa legislativului local, pe motiv că nu se întruneşte caracterul extraordinar al acesteia.

Într-o conferinţă de presă organizată după şedinţa CJ Neamţ, preşedintele instituţiei, social-democratul Ionel Arsene, i-a acuzat pe liberali de neseriozitate.

“Cei de la PNL au luat vacanţă, bâlciul continuă iar liberalii nu iau în serios votul nemţenilor. Noi, cei din coaliţia majoritară PSD-ALDE-PMP am arătat că suntem serioşi. Liberalii pun interesul partidului şi interesul personal mai presus de interesul judeţului Neamţ. (…) Nici un cetăţean din judeţ nu a votat PNL pentru ca aceşti băieţi să stea în vacanţă. Prea repede şi-au luat vacanţă. Noi, cei din coaliţia majoritară, suntem determinaţi să ne apucăm de treabă şi, cu sau fără PNL, vom face ceea ce aşteaptă cetăţenii judeţului Neamţ”, a declarat preşedintele CJ, Ionel Arsene, lider al PSD Neamţ.

Referitor la atitudinea consilierilor judeţeni PNL, vicepreşedintele CJ Laurenţiu Dulamă, preşedinte al PMP Neamţ, a tras şi el un semnal de alarmă.

“Nu pot să nu trag un semnal de alarmă, vorbind în numele unui partid de centru-dreapta, că, încă odată, colegi de-ai noştri, cred că prin absenţă pot câştiga ceva. Cei care pierd sunt dumnealor iar populaţia judeţului va lua act de această lipsă”, a declarat Dulamă.
Vicepreşedintele CJ Neamţ Ion Asaftei, co-preşedinte al organizaţiei judeţene ALDE, a susţinut că liberalii încearcă să blocheze proiectele administraţiei judeţene.

“Ca reprezentant al ALDE, vreau să aveţi convingerea că astăzi s-a pus un argument în plus la seriozitatea de care dăm dovadă. Este batjocură, bătaie de joc ceea ce fac cei din PNL. Nu ne doare lipsa dumnealor, ci faptul că încearcă să găsească fel de fel de metode prin care să blocheze modalităţi de a ne adresa nemţenilor cu proiecte. Este o crasă lipsă de respect faţă de cetăţenii judeţului. Este o situaţie bizară pentru că, a ajunge prin repetiţie în situaţia aceasta, din punct de vedere politic este sinucigaş. Îi invităm cu seriozitate şi eleganţă să vină la şedinţele CJ pentru a da argument tuturor proiectelor noastre”, a afirmat Asaftei.

Într-o conferinţă de presă organizată de PNL Neamţ înaintea şedinţei de CJ, consilierii liberali au anunţat că boicotează şedinţa şi că nu recunosc actuala conducere a Consiliului Judeţean. Liberalii au denunţat modalitatea de alegere a preşedintelui şi vicepreşedinţilor CJ, cu votul la vedere, şi spun că vor face plângere la DNA, la instanţa de contencios-administrativ şi la Guvern.
Despre aceste plângeri, preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene, a spus că le urează succes liberalilor şi că aceştia nu au înţeles că au pierdut alegerile în judeţ. AGERPRES