Consiliul Local al municipiului Giurgiu a aprobat bugetul local de venituri şi cheltuieli pe anul 2016 şi lista de investiţii aferente cu amendamentul ca fondurile alocate cultelor să rămână la nivelul de anul trecut după ce, iniţial, bugetul prevedea la acest capitol alocarea unei sume mai mari decât dublul anului trecut.

„Eu am un amendament, la capitolul cultură, poziţia pentru culte s-a remarcat o creştere mai mare faţă de anul trecut, respectiv alocarea sumei de 960.000 de lei, cu 560.000 de lei mai mare faţă de suma alocată anul trecut de 400.000 de lei. Mi s-a părut prea mult faţă de anul trecut şi propunerea mea este ca cei 560.000 de lei alocaţi în plus faţă de anul trecut să se mute la cheltuieli pentru şcoli şi educaţie”, a declarat, în şedinţa CLM Giurgiu, viceprimarul Liviu Popazu. El a adăugat faptul că „dacă anul trecut a fost bine la capitolul culte cu suma de 400.000 de lei, se poate rămâne şi în acest an la aceeaşi sumă”.

Au mai existat şi alte capitole din bugetul local unde creşterea de buget era şi de 300% faţă de anul trecut, dar primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, a explicat faptul că este vorba de proiecte europene pentru care „anul trecut au fost făcute studiile de fezabilitate, iar în acest an vor începe efectiv lucrările” şi a dat ca exemplu „realizarea Portului Verde” care va începe anul acesta. AGERPRES