Consilierii locali municipali au votat pe 18 septembrie, în şedinţă extraordinară, un proiect de hotărâre pentru modificarea cuantumului taxei de habitat în Giurgiu, care va avea o valoare unică atât pentru cei care locuiesc la case, cât şi pentru cei care locuiesc la bloc, de 12 lei pe lună pentru o persoană.
„Nu am înţeles un lucru noi, ca cetăţeni, căci cu cât aruncăm mai mult gunoi, cu atât vom plăti mai mult, asta e o realitate, crudă, dar e realitate. Din 20.600 de tone de gunoi care au fost duse în groapă anul trecut, anul acesta trebuia să avem o reducere cu 13,3%, pentru că este obligaţie asumată de România de reducere în fiecare an cu 13,3% a cantităţii de gunoi care se îngroapă, concomitent cu o creştere a gunoiului reciclabil. Dar anul acesta, dacă mergem în ritmul din primele şase luni, vom ajunge la 23.000 de tone de gunoi, deci, o creştere, şi nu o scădere a cantităţii. Oamenii au înţeles că dacă plătesc taxă de habitat pot să arunce orice, deşi gunoiul vegetal îl iau cei de la Servicii Publice, cel din construcţii trebuie luat de firme specializate, cel animalier, de altă firmă, dar oamenii au pus jos de tot gunoiul menajer, la mijloc au tăiat crenguţele şi le-au pus acolo, au pus moloz şi deasupra au pus gunoi menajer. Ne furăm căciula unul altuia”, a declarat primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu.
Din cei 18 consilieri locali prezenţi la şedinţă dintr-un total de 21, 14 au votat pentru noul cuantum al taxei de habitat, care va fi unul unitar, aplicat pentru toţi locuitorii municipiului, de 12 lei pe lună de persoană, în condiţiile în care până acum cei de la bloc plăteau 8 lei pe lună de persoană, iar cei de la case, 10 lei pe lună de persoană. AGERPRES