Consilierii municipali ai PNL salută demersul Prefecturii Bucureşti de chemare în judecată a CGMB pentru constatarea nelegalităţii şi anularea hotărârii prin care consilierul general Gabriel Cosmin Pîrvu a fost numit în funcţia de viceprimar, motivând incompatibilitatea lui, potrivit unui comunicat al liderului acestui grup în Consiliul General, Cornel Pieptea.

„În deplină consonanţă cu prevederile legale în vigoare, prefectul municipiului Bucureşti a înaintat astăzi Tribunalului Bucureşti, Secţia a II-a Contencios Administrativ şi Fiscal, cererea de chemare în judecată a Consiliului General al Municipiului Bucureşti în vederea constatării nelegalităţii şi pe cale de consecinţă anularea hotărârii nr. 187/4.09.2014 prin care consilierul general Gabriel Cosmin Pîrvu a fost numit în funcţia de viceprimar, motivând tocmai prin existenţa stării de incompatibilitate. Grupul PNL salută demersul corect şi legal al Prefecturii Bucureşti şi asigură opinia publică că va respecta şi va duce la îndeplinire toate deciziile Agenţiei Naţionale de Integritate”, relevă sursa citată.

Potrivit comunicatului, în cadrul şedinţei ordinare a CGMB ce a avut loc joi, la propunerea primarului general, a fost pus pe ordinea de zi, cu o întârziere de şase luni faţă de termenul maxim legal admis, proiectul de hotărâre privind încetarea calităţii de consilier general a viceprimarului Cosmin Gabriel Pîrvu.

Pieptea a semnalat că propunerea primarului general survine după emiterea de către Agenţia Naţională de Integritate a unui raport de evaluare din 12 iulie 2013 prin care s-a constatat că Pîrvu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 5 mai 2010 – 2 mai 2011.
El a spus că raportul a rămas definitiv prin necontestare şi obligă autoritatea locală să ia măsurile ce se impuneau în termenul legal de maxim şase luni.

Pieptea a menţionat că în cadrul şedinţei de joi a Consiliului General majoritatea politică formată în jurul Partidului Social Democrat a mutat hotărârea la finalul ordinii de zi şi implicit a şedinţei, părăsind sala înainte de dezbaterea acestui punct, ca urmare şedinţa a fost declarată închisă din lipsa de cvorum, PSD reuşind astfel „să evite aplicarea legii”.

„De asemenea, solicităm de urgenţă Prefecturii să atace pentru anulare în instanţa de contencios administrativ toate hotărârile ilegale privind vacantarea/validarea membrilor Consiliului General”, a adăugat liderul grupului PNL în CGMB. AGERPRES