Consilierii locali reşiţeni au aprobat pe 31 ianuarie, în şedinţă ordinară, bugetul municipiului pe anul 2018, în sumă de aproape 124 de milioane de lei, cu aproape un milion de euro mai mic decât în anul precedent.

Sunt două pierderi mari faţă de anul trecut, una dintre ele fiind din diferenţa pe salarii, defalcat, unde am pierdut circa cinci milioane de lei, iar cealaltă pierdere, care nu e neapărat a noastră, se referă la dirijarea salariilor profesorilor, care în loc să treacă prin primărie, merg direct la Inspectoratul Şcolar, ceea ce până la urmă ne aduce şi un beneficiu, pentru că nu ne mai batem noi capul cu ele. În ciuda acestor impedimente, am rămas cu 35% din buget alocat pentru investiţii, undeva la 25% pentru cheltuieli materiale, care intră tot în zona de dezvoltare, salarizările sunt tot aproape 25%. Tendinţa mea este să le mai cobor pe la 18-20% din total. Pentru mine este încă nemulţumitor, deşi venim cu acestea de undeva de la 32%, ceea ce este o realizare„, a declarat primarul municipiului Reşiţa, Ioan Popa.

O bună parte din investiţii vor merge înspre unităţile de învăţământ, dar şi înspre zonele pietonale, spre zonele dedicate tineretului, pentru locuri de joacă civilizate, în încercarea de a face oraşul mai plăcut pentru cetăţeni, după cum precizează primul edil al municipiului de pe Bârzava. AGERPRES