Consilierii locali din municipiul Giurgiu au aprobat pe 20 august, în şedinţă extraordinară, rectificarea bugetului cu suma de două milioane de lei, bani primiţi de la bugetul de stat, cea mai mare parte din sumă fiind alocată pentru şcoli şi pază publică.

„Ieri după-amiază am primit defalcarea sumelor cotelor din suplimentarea de buget de 2,167 milioane de lei, jumătate din suma care a fost alocată întregului judeţ, deci o sumă mare raportată la suma primită la nivelul judeţului, dar total insuficientă pentru ceea ce aveam nevoie, pentru tot ce înseamnă administraţia locală. Cererile şi nevoile sunt foarte mari, dar din aceşti bani aproape 800 de mii de lei merg la şcoli, pentru că am aprobat foarte târziu bugetul, apoi nu am avut sume de ajuns pentru lucrările de reparaţii, modernizare şi susţinerea proiectelor europene, de aceea această sumă merge la şcoli. (…) Apoi, încă 800 de mii de lei este suma care merge la Pază Publică, pentru că am preluat bunurile de la operatorul de producere a energiei termice şi, implicit, am preluat şi paza acestor obiective, iar diferenţa de peste 400 de mii de lei o folosim pentru a acoperi cheltuieli cu plata unor utilităţi, cu plata unor hotărâri judecătoreşti, cu suplimentări unde erau urgenţe. Aceste sume primite sunt total insuficiente pentru ceea ce aveam noi nevoie şi în septembrie vom ajunge iarăşi în situaţia aceasta în care să nu putem plăti serviciile publice”, a declarat primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu.

Toţi cei 13 consilieri locali prezenţi la şedinţă dintr-un total de 21 au votat pentru rectificarea bugetului. Primarul municipiului Giurgiu spune că suma primită reprezintă doar a zecea parte din necesarul municipiului şi mai sunt aşteptaţi bani şi lunile viitoare din sumele de echilibrare. AGERPRES