delta.jpgConsilierii judeţeni tulceni au modificat, vineri, documentaţia-cadru pentru concesionarea terenurilor piscicole şi agricole din Delta Dunării care aparţin domeniului public al judeţului Tulcea. Ultimele modificări aduse proiectului de hotărâre supus aprobării plenului Consiliului Judeţean (CJ) au fost votate în unanimitate şi au vizat punctajele care se acordă participanţilor la licitaţii pentru concesionarea amenajărilor.

„În formula finală a amendamentului propus de noi, PNL, şi completat de conducerea CJ, pentru programul de investiţii propus de participantul la licitaţie se vor acorda 35 de puncte, iar pentru deţinerea în proprietate de construcţii determinante se vor acorda 10 puncte”, a declarat iniţiatorul ultimului amendament adus la această decizie, consilierul judeţean PNL, Corneliu Bejan.

Cel mai mare punctaj care va putea fi acordat de Comisia de evaluare din cadrul CJ pentru o ofertă de concesionare, respectiv 55 de puncte, va fi în funcţie de mărimea redevenţei care va fi plătită autorităţii judeţene.

Hotărârea aprobată vineri care vizează documentaţia-cadru pentru concesionarea terenurilor piscicole şi agricole din Deltă care aparţin domeniului public al judeţului introduce obligativitatea achitării unei taxe către CJ şi de către proprietarii de construcţii care nu doresc încheierea unui contract de închiriere.

CJ Tulcea administrează terenuri agricole şi piscicole situate în teritoriul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării în suprafaţă totală de 71 292 de hectare, constând în cinci amenajări agricole cu suprafaţa de 36 930 hectare şi 24 de amenajări piscicole în suprafaţă de 34 362 de hectare. AGERPRES