elicopter.jpgConsilierii judeţeni au aprobat marţi, în timpul ultimei şedinţe din acest an, încheierea acordurilor de cooperare dintre judeţul Iaşi şi Provincia chineză Jilin, alocarea unor sume pentru lucrări la Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” şi Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie „Elena Doamna”, precum şi plata contribuţiei financiare anuale a judeţului Iaşi către Adunarea Regiunilor Europene, Fondul pentru Dezvoltare Regională şi Biroul Regional de Cooperare Transfrontalieră Iaşi.

„În aceeaşi şedinţă a fost aprobată în unanimitate alocarea sumei de 300.000 de lei în vederea amenajării unui heliport în imediata vecinătate a Spitalului Municipal de Urgenţă Paşcani. Va fi un parteneriat cu Primăria Paşcani care, la rândul său, va aloca 300.000 de lei pentru acest obiectiv. Necesitatea heliportului rezidă din faptul că Spitalul din Paşcani deserveşte circa 130.000 de ieşeni, dar şi populaţia din localităţile limitrofe Municipiului Paşcani, mă refer la judeţele învecinate”, a declarat Cristian Adomniţei, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, consilierii judeţeni au avizat favorabil propunerea Preşedintelui Consiliului Judeţean de a aloca câte 15.000 de lei pentru fiecare comună din judeţ în vederea echilibrării bugetelor locale. „Fiecare dintre unităţile administrativ – teritoriale are nevoie de aceşti bani. Multe dintre comune au avut de suferit în această perioadă, mai ales din cauza ninsorilor depuse. Fiecare comună a primit câte 15.000 de lei. Excepţie sunt comunele Al. I. Cuza, Popricani şi Vlădeni, care au conturile blocate şi care au primit 35.000 de lei, în primul caz, respectiv câte 50.000 de lei, în cazul ultimelor două”, a mai afirmat Cristian Adomniţei. AGERPRES