man_mircea.jpgMembrii Consiliului Judeţean Maramureş sunt decişi ca la prima şedinţă să solicite preşedintelui CJ, demorcat-liberalul Mircea Man, explicaţii pentru învinuirea adusă de DNA Oradea de trafic de influenţă politică.

DNA Oradea i-a adus miercuri la cunoştinţă lui Mircea Man faptul că este pus sub învinuire pentru complicitate la trafic de influenţă, după ce ar fi intervenit, prin intermediul PDL, în numirea unei persoane la conducerea Direcţiei Apelor Someş – Tisa din Cluj-Napoca. Secretarul executiv al PSD Maramureş, Gabriel Zetea, care deţine şi funcţia de consilier judeţean a declarat, joi, că grupul consilierilor din opoziţie (PSD, PNL – n.r.) vor solicita preşedintelui CJ explicaţii asupra invinuirilor aduse de DNA Oradea.

„A fost deja pus într-o situaţie complicată, iar prin funcţia pe care o deţine nu se poate disocia că n-ar fi intervenit în numirea respectivei persoane, fost coleg de partid într-o poziţie cheie. Învinuirea care i se aduce o să fie greu de dovedit, însă în toate ciclurile electorale partidele şi-au promovat oamenii sprijinidu-i să obţină funcţii în instituţiile publice. Identic a procedat şi Mircea Man. E un viciu ce durează de mai bine de 20 de ani. Dorim să ne convingem dacă suspiciunea DNA este întemeiată”, a spus Gabriel Zetea.

În replică, preşedintele CJ Maramureş, Mircea Man, care e şi liderul judeţean al PDL, a declarat joi că acuzele aduse vor fi greu de probat. ‘Nu doresc să mai comentez situaţia în care mă aflu. DNA Oradea mi-a adus la cunoştinţă învinuirea că aş fi făcut trafic de influenţă. Nu doresc în niciun caz să fiu asociat cu alte cazuri mult mai grave aflate acum în cercetarea justiţiei”, a spus Mircea Man.

Preşedintele CJ Maramureş este suspectat că ar fi intervenit pe linie politică la instalarea în funcţia de director al Direcţiei Apelor Someş-Tisa a lui Flaviu Radu, fost preşedinte al OTPDL Maramureş. De asemenea, Mircea Man a mai fost sub învinuire în noiembrie 2010 de DNA Oradea pentru luare de mită din partea patronului firmei Selina-Bihor, Beniamin Rus, în schimbul unor contracte de refacerea infrastructurii rutiere aflate acum în lucru pe teritoriul judeţului Maramureş. AGERPRES