petrache_marian.jpgConsilieri judeţeni din Ilfov, reuniţi vineri în şedinţă extraordinară, l-au acuzat, în lipsă, pe preşedintele Marian Petrache că ar adopta o atitudine împotriva intereselor cetăţenilor, alocând bani pentru investiţii în funcţie de interesele sale politice.

Şedinţa, la care au participat 17 din cei 27 de membri, a debutat tensionat din cauza unor puncte de vedere divergente între consilieri şi secretarul judeţului Ilfov, Monica Trandafir, pe marginea revocării din funcţie a Cristinei Maricea, vicepreşedinte al CJ, care a fost delegată de Marian Petrache pentru a-l înlocui pe perioada concediului de odihnă.
Prefectul de Ilfov, Speranţa Cliseru, a prezentat în faţa consilierilor decizia de revocare a Cristinei Maricea din data de 2 august, refuzând apoi să îi dea documentul secretarului judeţului. „Este furt, mi-aţi luat-o din mână, daţi-mi înapoi hotărârea”, a spus Trandafir, care a susţinut că Maricea mai este în funcţie timp de 10 zile de la adoptarea hotărârii consilierilor.

„Am constatat că dl Marian Petrache a desemnat ca înlocuitor pe Cristina Maricea, în prezent consilier judeţean, înlocuită din funcţia de vicepreşedinte pe 2 august. Fapt fără precedent. Dat fiind votul consilierilor din 2 august, am solicitat să vedem documentul şi am constatat că ne aflăm în faţa unor suspiciuni de fals intelectual şi uzurpare calităţi oficiale, că nu putem să admitem ca votul consilierilor să fie ignorat. Termenul de 10 zile nu se referă la documentele cu caracter individual”, a declarat presei prefectul, la finalul şedinţei consilierilor.

În acelaşi context al neînţelegerilor legale, preşedintele de şedinţă, Sebastian Geantă, a cerut secretariatului să facă dovada convocării întregului consiliu şi a preşedintelui Marian Petrache la această şedinţă extraordinară. El a primit asigurarea că acest demers a fost făcut, iar cei absenţi sunt în parte plecaţi în concediu.

Prezentă la şedinţă, Gabriela Firea, senator de Ilfov, a înaintat şi supus aprobării un memoriu care să fie trimis vicepremierului Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltării Regionale. „În eforturile mele de a asigura o dezvoltare unitară a judeţului, am constatat că Ilfovul a primit o alocare 100 miliarde lei şi am solicitat, ca parlamentar, preşedintelui Marian Petrache care sunt criteriile pe care se fac alocări de investiţii – apă-canal, infrastructură – şi mi s-a spus că sunt bani obţinuţi de domnia sa, ceea ce e fals, pentru că sunt bani publici, este o alocare oficială. (..) Am avut mai multe întâlniri şi corespondenţă cu dânsul şi am intrat în posesia unui document public, din care reiese că alocările bugetare se fac potrivit unor criterii. (..) Toate localităţile din Ilfov trebuie să aibă acces la investiţii. Cu mare dificultate au fost alocate fonduri la Ciolpani, Mogoşoaia, Moara Vlăsiei şi ştiţi cărui partid aparţin acestea. Sunt fericită că locuitorii de acolo au primit aceste alocări, dar ce ne facem cu restul localităţilor”, a declarat Firea.

Ea a susţinut că lista investiţiilor a fost stabilită de Marian Petrache fără consultarea consilierilor judeţeni. „Judeţul Ilfov trebuie să se dezvolte în integralitatea sa”, a subliniat senatorul.

Vicepreşedintele CJ Ilfov Sebastian Geantă, preşedinte al şedinţei de vineri, a spus, la rândul său, că nu a fost consultat. „Am încercat să discut cu preşedintele şi mi s-a spus că banii sunt la dispoziţia preşedintelui. Banii sunt necesari în toate localităţile şi această prioritizare trebuia să fie discutată cu toţi consilierii judeţului, să purtăm o discuţie dincolo de latura politică”, a afirmat el, în plenul şedinţei.

Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache, a răspuns tot vineri acuzaţiilor pe care i le-au adus consilierii reuniţi în şedinţa extraordinară, susţinând că miza conflictului este Societatea Apă-Canal Ilfov ce are proiecte în valoare de 360 de milioane de euro. „În urmă cu o săptămână, vă aminteam că miza acestui conflict nu este aceea a obţinerii unui loc de vicepreşedinte în cadrul Consiliului Judeţean Ilfov sau faptul că nu a existat comunicare cu consilierii judeţeni vizavi de proiectele consiliului, fapt ce s-a dovedit astăzi în cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţean, convocat de o serie de consilieri judeţeni ai PSD şi consilieri excluşi PDL. Într-adevăr miza este alta şi anume Societatea Apă-Canal Ilfov care are proiecte în valoare de 360 de milioane de euro şi este pregătită să le implementeze. Sper din tot sufletul ca presiunile care se fac asupra angajaţilor Consiliului Judeţean Ilfov şi, în special, asupra secretarului Monica Trandafir să înceteze imediat”, a transmis Petrache. AGERPRES