Consilierii judeţeni din Gorj au votat pe 4 mai o hotărâre privind aprobarea documentaţiei tehnico-economice şi a indicatorilor tehnico-economici pentru proiectul de extindere şi dotare a Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Târgu-Jiu, investiţie a cărei valoare este de circa 7 milioane de lei. Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, proiectul va fi depus spre finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020.

„Proiectul are o valoare de peste 7 milioane de lei, banii din bugetul CJ nu erau suficienţi pentru a face acest lucru. Cei de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă au nevoie de această extindere, de această dotare, fapt pentru care am solicitat astăzi această şedinţă extraordinară pentru a aproba indicatorii tehnico-economici, pentru că zilele acestea expiră data depunerii pentru proiecte europene şi era ultimul act necesar pentru a fi declaraţi eligibili şi a depune proiectul”, a precizat Cosmin Popescu.

Conform hotărârii, obiectivul general al proiectului vizează îmbunătăţirea calităţii infrastructurii şi serviciilor educaţionale şi de recuperare a stării de sănătate pentru copiii şi tinerii şcolarizaţi în Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Târgu-Jiu şi în şcoli sau structuri integratoare în unităţile de învăţământ de masă, din Târgu-Jiu şi judeţul Gorj, cu scopul încadrării în standardele de calitate a tuturor serviciilor din cadrul Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Târgu-Jiu. Proiectul prevede extinderea unităţii de învăţământ, printr-o construcţie nouă P+1, precum şi dotarea corespunzătoare. AGERPRES