Consilierii judeţeni giurgiuveni au aprobat, în cadrul unei şedinţe extraordinare, modificarea Regulamentului de organizare şi funcţionare al CJ Giurgiu, în sensul stabilirii cuantumului indemnizaţiilor de şedinţă la 5% din salariul majorat, în condiţiile noii legi, al preşedintelui CJ.

Odată cu intrarea în vigoare a Legii 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice se face o modificare şi la Legea 393/2004 privind statutul aleşilor locali, respectiv la cuantumul indemnizaţiei acordate pentru şedinţe de consiliu şi de comisii de specialitate. Astfel, în perioada 1 iulie 2017- 31 decembrie 2021 se stabileşte că indemnizaţia maximă lunară pentru numărul maxim de şedinţe într-o lună să fie de până la zece la sută din indemnizaţia preşedintelui CJ. Având în vedere aceste modificări legislative, automat trebuie pus şi Regulamentul de organizare şi funcţionare al CJ în concordanţă cu modificările. Totodată, numărul maxim de şedinţe pentru care se poate acorda indemnizaţia este de o şedinţă de consiliu şi o şedinţă de comisie de specialitate pe lună„, a declarat reprezentanta Compartimentului Juridic din cadrul CJ Giurgiu, Daniela Pătru.

Unii dintre consilierii judeţeni au spus că, din solidaritate cu giurgiuvenii cărora nu le-au crescut salariile, vor vota ca indemnizaţia de şedinţă să rămână la nivelul actual. „Am ascultat cu atenţie şi recunosc că aşa spune legea (…)Eu propun să fim solidari cu giurgiuvenii şi să rămânem la aceeaşi indemnizaţie ca până acum (…) Nu cred că în Giurgiu au crescut atât de mult veniturile încât să ne putem permite să cheltuim aşa banii”, a declarat consilierul judeţean PNL Florian Velicu.

În replică, vicepreşedintele CJ Giurgiu, Lucian Corozel, a spus că majorările nu vor fi substanţiale.

„Toată lumea aşteaptă majorări salariale şi nu cred că este o majorare substanţială, este vorba de până în 150 de lei net pe lună pentru fiecare, cu atât se va majora cuantumul indemnizaţiei consilierilor judeţeni. Mie nu mi se pare o sumă atât de mare (…). Dacă dumneavoastră vi se pare foarte mare, faceţi ce vreţi”, a declarat Lucian Corozel.

Alţi consilieri judeţeni PSD au propus ca cei care nu doresc majorarea indemnizaţiei să „o doneze”.

În final, consilierii judeţeni au votat ca indemnizaţia de şedinţă să fie de cinci la sută din indemnizaţia preşedintelui CJ, în condiţiile în care prin creşterea, conform legii, a indemnizaţiei preşedintelui CJ, implicit, va exista o creştere a sumelor încasate din indemnizaţia de şedinţă pentru consilierii judeţeni. AGERPRES